Röstibloemkoolpizza met pesto en rucola
25 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Maal de bloemkool fijn in de keukenmachine of in porties in de hakmolen. Hak de olijven fijn.
- Maak de bevroren rösti goed los. Meng de rösti met de bloemkool, de olijven, de eieren, de bloem, de geraspte kaas en de oregano. Breng op smaak met zout en peper.
- Vorm van het röstimengsel 4 pizzabodems van 1 cm dik op de bakplaten, druk stevig aan. Bak de pizzabodems in de voorverwarmde oven in 15 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de pizzabodems uit de oven. Snijd de mozzarella in plakjes. Beleg de bodems met de pizzasaus en de mozzarella. Bestrooi met peper naar smaak.
- Schuif de pizza’s terug in de oven en bak nog 10 minuten tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren. Besprenkel de pizza’s uit de oven met de pesto en bestrooi ze met de knapperige rucola.
- Overweldigd door het succes van de röstipizza tijdens de Buurttafel Italië-tour een aantal jaren geleden, maken we nu een variant met een bloemkool-röstibodem. Meer smaak, én meer groenten!
- Tip: Met koelverse bloemkoolrijst staan de pizza’s nog sneller op tafel!
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 675 kcal
- 41 g vet waarvan 20 g verzadigd
- 37 g koolhydraten
- 37 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen